Kalender

<<  Oktober 2019  >>
 ma  di  wo  do  vr  za  zo 
   1  2  3  4  5  6
  7  8  910111213
14151617181920
212223242527
28293031   
Welkom Informatie Archief 4 daagse Jura 2010 Les Rousses

4 daagse Jura 2010 Les Rousses

4-daagse Jura Les Rousses:

 

De  Haute-Jura, een mooi bergachtig gebied vlak tegen de Zwitserse grens was onze bestemming voor ons jaarlijks uitstapje in september.

Het hotel dat ik uitgekozen had (Au Gai Pinson) in Les Rousses, zag er volgens de site heel goed uit.

De menu-keuzes op de site en de gerechten van de streek deden mij al watertanden.

 

Yves nam  een deel van de groep mee op vrijdag (die deden er een dagje langer over) terwijl Wappe en de twee Chris’kes samen met Caroline en ikzelf op zaterdagmorgen vertrokken. Na een saaie 450 km autostraderit kon de fun beginnen.

 

‘s middags aten wij ergens in de middel of knowhere een lekkere pizza en dan goed doorvlammen richting Les Rousses.

Na een uurtje zag ik in de verte een bende motards rijden. Eens wat korter kon ik zien dat Johan achter Stef en Nancy reed. We hadden ze ingehaald, iets wat ik stiekem gehoopt had.

 

Tegen half 6 kwamen we aan in Les Rousses. Het hotel ging pas open om 18 uur stond op de deur. Miljaar en wij hebben dorst!!

 

Aan de overkant in de plaatselijke supermarkt werd wat bier gehaald en wat later zaten wij allemaal gezellig op het terras van het hotel.

Opeens ging de deur open en kwam daar een mottigaard van zijn kl… maken dat wij daar niet mochten zitten. Eeuh, wij slapen hier wel hé zeiden we en de man zweeg en verdween. Dat was dus onze eerste kennismaking met de Jos !!

 

Uitgepakt, een douchke genomen gingen we zo rond een uur of zeven aan tafel.

De menu was cassoulet of een solletje met rijst.

Man man man, als voorgerecht kregen we één tomaat in schijfjes gesneden op ons bord.

 

Dat was dus ons voorgerecht. Ik had cassoullet gevraagd! Een paar lepels bonen, 1 aardappel en een kippenboutje en een dikke uitgebakken betonnen worst kreeg ik op mijn bord. Just genoeg om het gat in mijnen hollen tand te vullen. Om van de smaak nog maar te zwijgen. Ons madam had een solletje gekozen met zeevruchtensaus en rijst. Die vis was rauw!! We hebben het opgegeten omdat we scheel zagen van de honger. En daarna hadden we nog steeds honger.

Als dessert kregen we een île flottante of zoiets. Aan wappe zijn gezicht kan je zien hoe lekker het was.

 

 

De volgende morgen zaten we aan tafel voor het ontbijt. 9 croissants voor 11 man!! En hard brood met choco of confituur. De bazin kwam nog heel vriendelijk zeggen dat er op onze tafel zelfgemaakte confituur stond. Dit was weeral een teleurstelling.

 

De rondritten zelf die waren weeral top. De Jura is een heel mooie streek om in rond te rijden. De bochtjes waren weer pootjes-bochten. Onze achterbanden zijn versleten op de zijkanten en nog nieuw in het midden, zoals het moet hé.

 

Het weer tijdens onze vierdaagse was super. Zaterdag en zondag zo rond de 25 graden en de twee andere dagen 20 graden en zonnig. Ideaal toerweer dus.

 

Alles was heel goed, het gezelschap, de rondritten, het weer, het eten onderweg behalve het hotel.

 

De Jos diene was nog te stoem om in een koei haar gat hallo te roepen. 5 drankskes onthouden dat kon hij niet. Altijd te weinig of niet juist … man, man ,man.

 

 

Maar ja wat wil je met zo een gezicht!! Ne poembaksmoel zoals Stef meerdere malen wist op te merken.

 

 

Nog efkes meegeven wat wij gegeten hebben voor €45 half pension (enkele kamer €54).

 

Dus cassoulet of vis de eerste dag, gratin van aardappelen met sla de tweede dag en kaasfondue de derde dag waar we nog eens €5 pp moesten voor bijbetalen.

 

Een echt culinair dieptepunt dus.

Op onze agenda staat voor volgend jaar in september de Elzas op het programma. Dat is ondertussen geschrapt en we gaan naar het Zwarte Woud. Veel beter eten en drinken.

 

 

Ik ben reeds 4 keer in de Jura geweest en dit jaar is het slechtste wat ik ooit heb meegemaakt. De vorige hotels waren ook rond deze prijsklasse maar het eten was altijd zeer lekker en voldoende.

 

Au Gai Pinson, tot nooit meer!